Zelf ijs maken: aardbeienijs met tijm

21 mei 2015 | door

Zelf ijs maken, hoe lekker kan het zijn! Nou, ik kan je vertellen, heel lekker! Dit aardbeienijs is namelijk niet zomaar een ijsje, het is een sorbet van vers gepureerde aardbeien en lekkere kruidige tijm. Vers zelfgemaakt ijs is zacht van textuur en in dit geval proef je de kleine aardbeienpitjes en smaak van tijm. Echt een zomers blijmakertje. Het maken van een sorbet kan eigenlijk niet misgaan. Laat de siroop even goed door bubbelen en afkoelen in de koelkast. Draai vervolgens het verse fruit en de siroop in de ijsmachine tot een sorbet. Heb je geen ijsmachine in huis? Je kunt dit aardbeienijs ook zonder ijsmachine maken. Zorg er dan voor dat je het mengsel elk half uur in de vriezer goed doorroert om ijskristallen te voorkomen.

Sorbet maak je op basis van water en niet zoals roomijs op basis van eieren. Bijkomend voordeel is dus dat het wat lichter is en minder calorieën bevat. Wel suiker natuurlijk, maar dat heb je gewoon nodig om een ijsje te kunnen maken. Geniet van dit zomerse ijsje!

IMG_6890 (423x640)

Recept Aardbeienijs met tijm

Ingrediënten (8-10 personen een bolletje)
675 gr aardbeien
150 gr suiker
60 gr glucose
160 gr water
1 bos tijm

IMG_6894 (426x640)

Bereiding
Doe het water met de glucose en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat het even door bubbelen tot een siroop (niet dik en stroperig, wel iets voller van consistentie dan puur water).

Draai het vuur uit en voeg de verse tijm toe. Leg het bosje tijm in de siroop en laat het minstens 3 uur trekken zodat de smaak van tijm goed wordt opgenomen. Haal de tijm hierna uit de siroop.

Maak de aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer.

Giet de siroop met de gepureerde aardbeien in de ijsmachine en laat draaien tot een zachte sorbet.

IMG_6897 (640x425)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer