Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

29 september 2014 | door

Elke maandag is het Meatless Monday op WijnSpijsReis. De vegetarische lasagne van vandaag heb ik al zó vaak gemaakt, niet alleen voor onszelf maar ook voor afhalers en andere klanten. Deze vegetarische lasagne is populair! Hij is dan ook gewoon erg lekker. De grillsmaak van de groenten met de zoutige smaak van de feta en olijven is zonnig en gewoon weer even anders dan een standaard lasagne.

Voor de vegetarische lasagne grill je de aubergine, courgette in knoflookolie op een loeihete grillplaat. De lasagnebladeren wissel je af met de gegrilde groenten, tomatensaus, olijventapenade en feta. Olijventapenade vind je in het schap bij de geroosterde paprika’s en zongedroogde tomaatjes.

Wil je deze vegetarische lasagne zelf maken? Lees dan onderstaand recept!

Recept Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

Ingrediënten (4 personen, vegetarisch hoofdgerecht)
1 pak lasagnebladeren
1 grote courgette
1 grote aubergine
4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
2 blikjes tomatenblokjes
200 gr feta
1 potje groene olijventapenade
verse basilicum
olijfolie
3 tenen knoflook
peper en zout

IMG_5140 (1024x658)

Bereiding
Pers de knoflooktenen uit. Fruit voor de tomatensaus de helft van de geperste knoflook aan in een pannetje op middelmatig vuur. Doe de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat de tomatensaus iets inkoken.

Snijd de aubergine en courgette in plakken van 5 mm dik. Doe ze samen met olijfolie, de overige knoflook, peper en zout in een kom en schep om. Verhit intussen de grillplaat. Grill de plakjes aubergine en courgette om en om tot de donkere grillstrepen zichtbaar zijn. Zet apart.

Snijd de geroosterde paprika in dunne reepjes. Verkruimel de feta.
Verwarm de oven tot 175°C.

Besprenkel de bodem van een ovenschaal met olijfolie en leg er een laag lasagnebladeren op. Schenk een dunne laag tomatensaus op de lasagnebladeren. Beleg met gegrilde aubergine, courgette en geroosterde paprika. Smeer wat olijventapenade over de groenten en bestrooi met verkruimelde feta en gescheurde basilicumblaadjes. Leg er een laag lasagnebladeren op en herhaal bovenstaande tot de ingrediënten op zijn en je de lasagne hebt opgebouwd.

Bak de vegetarische lasagne in 40 minuten gaar.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *