Pasta met geroosterde pompoen, boerenkool en feta

Pasta met geroosterde pompoen, boerenkool en feta

5 januari 2018 | door

Jammie, jammie! Deze pasta met geroosterde pompoen, boerenkool en feta is een van mijn lievelingspasta’s in de winter. Die ingrediënten smaken bij elkaar namelijk echt top. Zoete pompoen, crispy boerenkool en zachte, zurige feta. Heerlijk hoor, echt een aanrader! Het recept is wederom niet moeilijk en vrij snel gedaan. Het schillen en snijden van de pompoen is de grootste klus, maar verder valt het dus erg mee. De groenten rooster je in de oven, dus daar heb je weinig omkijken naar.

Misschien denk je bij de hoeveelheid boerenkool, jee, heb ik echt zoveel nodig. Ja, dat heb je. De boerenkool slinkt namelijk behoorlijk tijdens het roosteren in de oven. Het verliest zijn vocht (en dus volume) en wordt daardoor lekker krokant. En wist je trouwens dat deze pasta ook best gezond is? Geen vette pastasaus, maar gewoon de pure smaak van geroosterde groenten met wat olijfolie en een beetje feta. Lekker én gezond!

Voor 2-3 personen
250 gr verse pasta
1 kleine pompoen
300 gr boerenkool
2 rode uien
2 tenen knoflook
handje geroosterde pijnboompitten
150 gr feta
olijfolie
peper en zout
1 tl nootmuskaat
3 el citroensap

Recept

Verwarm de oven tot 200˚C.

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes.

Schil de rode uien en snijd ze in parten.

Leg de pompoen en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de groenten in totaal gedurende 30 minuten in de oven.

Doe na 20 minuten de boerenkool bij de groenten, schep even door en rooster alles nog even 10 minuten verder tot de boerenkool krokant is en de pompoen zacht.

Kook intussen de pasta volgens de verpakking al dente.

Voor het serveren meng je de pasta met de geroosterde groenten en citroensap. Bestrooi als laatste met verbrokkelde stukjes feta en geroosterde pijnboompitten en zwarte peper.

Eet smakelijk!

Pasta met geroosterde pompoen, boerenkool en feta

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *