Pappardelle met groene asperges en doperwtenpuree

Pappardelle met asperges en doperwtenpuree

7 februari 2018 | door

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar als ik? Haal het voorjaarsgevoel dan alvast in huis met deze lekkere pasta van papperdelle met asperges en doperwtenpuree. Dit is een vegetarische pasta. Houd je van een crispy zoute bite? Dan raad ik je aan om de pasta te serveren met gebakken plakjes bacon. Ook erg lekker!

Tip: gebruik genoeg peper en zout in de doperwtenpuree en proef even of hij goed op smaak is. De citroensap haalt dit groene romige pastagerecht op. Ik zou zeggen, maken deze pappardelle en geniet!

Pappardelle met groene asperges en doperwtenpuree

500 gr verse pappardelle
450 gr diepvries doperwten
150 ml slagroom
1 bos groene asperges
6 el citroensap
geraspte parmezaanse kaas
peper en zout

Recept voor 4 personen

Breng een pan water met een snufje zout aan de kook.

Snijd intussen de houtachtige onderkanten van de groene asperges af en gooi ze weg. Snijd ook de bovenkanten eraf. Die gebruik je voor de garnering. Schaaf vervolgens de overgebleven stukken van de groene asperges in dunne linten met een kaasschaaf.

Blancheer nu eerst de bevroren doperwtjes gedurende 4 minuten in het kokende water. Giet ze af en behoud het kokende water voor het blancheren voor de groene asperges. Spoel de doperwtjes koud af zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Breng het water weer aan de kook en blancheer nu de aspergekoppen tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit de pan. Blancheer als laatste de aspergelinten ongeveer 3 minuten tot ze beetgaar en buigzaam zijn. Schep de aspergelinten uit de pan met water en houd 1 kopje kookvocht apart voor de doperwtenpuree.

Breng het water weer aan de kook (voeg eventueel wat water toe, indien nodig) en kook de pappardelle volgens de verpakking.

Voor de doperwtenpuree maal je de doperwten met het kopje kookvocht fijn in een keukenmachine. Laat maar lekker lang draaien tot alle schilletjes van de doperwten fijn gemalen zijn.

Voeg nu de room, peper en wat zout toe. Maal nog even door en proef of je doperwtenpuree voldoende op smaak is.

Vlak voor serveren, verwarm je de doperwtenpuree en asperges kort in de magnetron.

Schep een flinke dot doperwtenpuree op het bord. Schep de verse pappardelle, aspergelinten en aspergekoppen op de pasta. Besprenkel met citroensap en bestrooi met peper en geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.

Pappardelle met groene asperges en doperwtenpuree

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #JESSIESCUISINE als je dit gemaakt hebt. Word ik blij van 🙂

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *