Sinterklaas semifreddo

Sinterklaas semifreddo

20 november 2016 | door

Met deze semifreddo maak je het heerlijk avondje van Sinterklaas compleet! Semifreddo is een romig ijsgebak en in dit geval heb ik het gecombineerd met witte chocolade, mandarijn en kruidnoten. De smaken van de Sint! Ik heb hem alvast voorgeproefd en hij smaakt heerlijk. Semifreddo kun je goed vooraf maken en invriezen, perfect dus als dessert tijdens Sinterklaas. Gewoon even tussen de surprisestress door een semifreddo in 20 minuten in de vriezer zetten en vervolgens op het heerlijk avondje heel rustig je ijstaart serveren. Hoe makkelijk is dat?

Sinterklaas semifreddo

Leuke tip!
Je kunt deze Sinterklaas semifreddo ook als grote ijstaart serveren. Lepel wat verse slagroom over de semifreddo en versier hem met bijvoorbeeld kruidnoten, speculaas, mandarijn of ander Sinterklaas snoepgoed. Snijd hem aan tafel aan en iedereen zal genieten van de prachtige en vooral lekkere Sintcreatie die jij op tafel hebt gezet.

Ingrediënten (8-10 personen)

100 ml slagroom
250 gr witte chocolade
300 gr MonChou
250 gr mascarpone
1 blikje mandarijnen (300 gr)
handje kruidnoten
6-8 speculaasjes

1 cakevorm of bakje (25*10 cm)

Bereiding (20 minuten – opstijven 6 uur)

Smelt 100 ml slagroom met de witte chocolade au bain-marie.
Klop in een grote kom de mascarpone met de MonChou door elkaar. Schenk de gesmolten chocolade in de kom en klop alles goed door elkaar. Giet de mandarijnenpartjes af en houd het vocht apart in een kom. Doop de kruidnoten een paar seconden in het vocht van de mandarijnen en voeg deze samen met de partjes mandarijnen toe aan het mengsel en spatel er doorheen. Vet de cakevorm in met een druppel olijfolie en bekleed met huishoudfolie. Stort het mengsel in de bak. Doop nu de speculaasjes kort om en om in het mandarijnenvocht. Leg de speculaasjes bovenop het mengsel. Bedek met een stukje huishoudfolie en zet tot gebruik in de vriezer. Laat de semifreddo minimaal 6 uur opstijven.

Sinterklaas semifreddo

Opdienen

Haal de semifreddo 10-15 minuten van tevoren uit de vriezer zodat je hem goed kunt snijden en de smaak van de witte chocolade, mandarijnen en speculaas meer tot zijn recht komt.
Snijd de semifreddo in plakken en garneer eventueel met wat kruidnoten en mandarijn.

Sinterklaas semifreddo

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *