Salade met gerookte zalm, appel en venkel

Salade met gerookte zalm met appel en venkel

14 februari 2018 | door

Dit is niet zomaar een salade met gerookte zalm. Dit is gewoon een mooi klein voorgerechtje met heerlijke smaken van vette gerookte zalm, frisse citrus, venkel en appel. Besprenkeld met een dressing van sjalot, citroen, limoen, mosterd en honing. Een pleaser dus, want vrijwel iedereen houdt van gerookte zalm toch? Het is een makkelijk recept want de pannen en potten hoeven niet op het vuur. De kunst zit hem in de dressing, combi van lekkere smaken en mooie opmaak op het bord. Dus ik zou zeggen, leef je uit!

Salade met gerookte zalm, appel en venkel

100 gr gerookte zalm
halve granny smith
halve kleine venkel
handvol rucola
1 sinaasappel
2 el kappers
handvol croutons

Voor de dressing
1 kleine sjalot
2 el EV olijfolie
1 el citroensap
1 el limoensap
2 tl honing
1 tl mosterd
verse peper en zout

Recept voor 2 personen

Begin met de dressing. Snijd de sjalot fijn en meng de sjalot met de citroensap, limoensap, honing, mosterd, zout en peper. Laat even staan en schenk vervolgens langzaam de olijfolie erbij. Meng de dressing nog even goed door.

Was de venkel en granny smith. Snijd ze door de helft en schaaf of snijd er dunne plakjes van. Een Japanse mandoline is hiervoor perfect, maar als je die niet hebt, dan raad ik je aan zo dun mogelijke plakjes te snijden met een scherp mes.

Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de sinaasappels in partjes. Snijd het vruchtvlees uit de vlies, zoals op de foto’s hieronder.

Sinaasappel

Sinaasappel

Verdeel de gerookte zalm, venkel, rucola, appel, sinaasappel en kappers mooi over de borden. Bestrooi met de croutons en besprenkel met de dressing.

Geniet van dit heerlijke voorgerechtje!

Salade met gerookte zalm, appel en venkel

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #JESSIESCUISINE als je dit gemaakt hebt. Word ik blij van 🙂

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *