Meringue nestjes met mango en ananas

Meringue nestjes met mango en ananas

16 april 2017 | door

Meringue is een mengsel van stijfgeklopt eiwit met suiker dat je op een lage temperatuur in de oven gaart waardoor een krokant en luchtig schuim ontstaat. Het leuke van dit mengsel is dat je het in allerlei vormen kunt maken. Meestal zie je ronde schuimpjes of rozetten. Voor Pasen maakte ik naast de Pavlova meringuerol deze nestjes van meringue, gevuld met slagroom, ananas en mango. Kleine feestelijke gebakjes voor op de Paastafel!

De meringue gaar je in de oven op 100 graden, een lage temperatuur waardoor je het eiwit eigenlijk meer droogt dan gaart, je wil namelijk voorkomen dat het eiwit bruin wordt en een branderige smaak krijgt.

Meringue nestjes met ananas en mango

4 eiwitten
125 gr suiker
125 gr poedersuiker
100 ml slagroom
100 gr ananas
100 gr mango

Recept (20 stuks)

Verwarm de oven tot 100 graden Celsius.

Maak een kom en de mixer vetvrij met wat citroensap of door het af te wassen. Doe de eiwitten in de kom en klop de eiwitten gedurende 2 minuten. Strooi de suiker en poedersuiker erbij en klop de eiwitten verder tot stijve pieken.

Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak en spuit de nestjes op een bakplaat met bakpapier. Spuit een dot en draai vervolgens op de buitenkant cirkels omhoog. Gaar de meringue nestjes ongeveer 2 uur in de oven.

Klop de slagroom lobbig. Snijd de ananas en mango fijn.

Schep een lepeltje slagroom in het nestje van meringue en lepel de blokjes ananas en mango erover.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *