Gnocchi met kruidige worstjes en venkel-tomatenragù

31 augustus 2014 | door

Vandaag deel ik één van mijn lievelingsrecepten met jullie. En wel omdat ik bij Winfried’s Woonkamer op radio 6 kom. Hier draaien ze soul & jazz en laat ik daar sinds mijn veertiende nou mijn hart aan verpand hebben. In de zomervakantie kreeg ik voor mijn rapport van mijn moeder (ook een soul fan) de dubbel-cd van Otis Redding met al zijn beste nummers. Ik wist toen nog niet dat ik hem zó grijs zou draaien in de auto onderweg naar Frankrijk en al die jaren daarna.

Weet je wat nu zo leuk is aan dit gerecht? Het is ten eerste ontzettend smaakvol en daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bereiden. Je serveert het als eenpansgerecht, dus het is ook handig mee te brengen of thuis vooraf klaar te zetten als je in de ‘spits’ met honderd-en-één dingen bezig bent. Daarbij komt als toegift dat het uit de diepvries ook nog steeds fantastisch smaakt.

Ik zou zeggen probeer het! Weet zeker dat je verkocht bent:-)

Wat doe ik in het kort?
Een deel van de kruidige worstjes grill ik op een loeihete plaat zodat ze een mooie grillsmaak krijgen en lekker sappig zijn. De verse dikke tomatensaus zit boordevol groenten en kruiden waaronder venkel, wortel, bleekselderij, gehakt van de worst, nootmuskaat en venkelzaadjes. Ik meng alles, breng het op smaak en geniet!

11-6-14.Gegrilde kruidige worstjes met gnocchi en venkel-tomatenragu (1024x645)

Recept Gnocchi met worstjes en venkel-ragù

Ingrediënten (4 personen)
1 pak gnocchi
600 gr kruidige varkensworstjes (ik koop ze bij AH)
2/3 stengels bleekselderij
1 grote venkel
200 gr wortel (bijv. bospeen)
2 blikken tomatenblokjes (of verse geplisseerde tomaten)
2 tenen knoflook
3 sjalotten
klein handje venkelzaad (biologische winkel)
olijfolie
nootmuskaat
zout en peper
evt. Parmezaanse kaas

Bereiding
Schil de wortel, was de venkel en haal de strengen van de bleekselderij. Snijd alle groenten vrij fijn (5 mm). Dit kan met een mes, maar ook even kort in de keukenmachine want het hoeft niet heel netjes.
Rooster de venkelzaadjes bruin in een droge koekenpan en zet apart.
Pel de knoflooktenen en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de sjalot en knoflook op middelmatig vuur aan zonder dat het te bruin wordt.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Pak de overige worstjes en duw met je vingers het gehakt uit het worstje. Prak het gehakt van de worstjes fijn en voeg dit samen met de venkel, wortel, bleekselderij en venkelzaadjes toe aan de tomatensaus. Laat op middelmatig vuur gedurende 20 minuten pruttelen.

Verhit intussen de grillplaat tot hij loeiheet is en grill een derde van de worstjes rondom tot je duidelijke grillstrepen ziet. Snijd in stukjes van 2 cm en zet apart.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe wanneer het water kookt. Kook de gnocchi in 2 minuten gaar tot ze boven komen drijven. Giet af en zet apart.

Serveren
Meng de gnocchi en de stukjes worst door de saus. Check of het genoeg peper en zout heeft en voeg dit zo nodig toe. Laat nog even warm worden en bestrooi eventueel met fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Tip
Geen grillplaat? Je kunt de worstjes ook bakken in een gewone koekenpan. Mis je die lekkere grillsmaak, maar het blijft heerlijk!
Wil je zelf gnocchi maken? Lees dan hier hoe je dat doet!

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *