Gepofte knoflook

24 mei 2015 | door

Jammie, jammie! Gepofte knoflook is een aanrader! Knoflook is van zichzelf vrij scherp van smaak, maar wanneer je knoflook poft dan wordt ie zoet en nootachtig van smaak. Knoflook poffen doe je heel makkelijk in de oven en je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Gepofte knoflook kun je het gebruiken als smaakmaker in een tapenade of als smeerseltje op bijvoorbeeld geroosterd vlees of vis. Zo aten wij vorig jaar in de Franse Médoc in het plaatsje Saint Julien. Hier serveerden ze een lekker lamsgebraad met daarop een paar tenen gepofte knoflook. Het was heerlijk. Het restaurant is trouwens zeker leuk wanneer je in Saint-Julien even écht Frans en uitgebreid wilt lunchen of dineren. Het heeft gelukkig een hele makkelijke naam: Le Saint Julien.

IMG_7472 (640x426)

Recept Knoflook poffen

Ingrediënten
bol knoflook
olijfolie

knoflook1 (640x384)

Bereiding
Verwarm de oven tot 180°C.

Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook zodat de tenen een beetje vrijkomen. Druppel wat olijfolie over de tenen. Wikkel de bol in aluminiumfolie en leg de bol knoflook in zijn geheel en met schil op een ovenplaatje. Pof de knoflook in ongeveer 45 minuten zacht en zoet.

Knijp de zachte knoflook uit de schil en smullen maar!

IMG_7464 (640x425)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook