Gepofte aardappel met garnalen, mango en koriander

12 mei 2015 | door

Gisteren aten wij deze gepofte aardappel met pittige garnalen en een exotisch vleugje mango en koriander. Hier werden we blij van! De gepofte aardappel beleg je met een lekkere lepel romige crème fraîche en een pittig mengsel van garnalen in rode curry pasta met frisse koriander, zoete mango en rode ui. De pittige rode curry pasta geeft de aardappel een flinke boost. Geloof me, een theelepel is genoeg!

Gepofte aardappel kun je op verschillende manieren maken. Het is maar net hoeveel tijd je hebt en wat de setting is. Hieronder drie verschillende manieren om je aardappel te poffen.

IMG_6587 (640x427)

In de magnetron: snel en makkelijk

Boen de aardappels goed schoon, maak ze droog en prik met een vork gaatjes aan alle kanten van de aardappel. Plaats de aardappel op een schaal in de magnetron en zet deze 4 minuten op de hoogste stand. Draai de aardappel om en gaar hem nog eens 4 minuten in de magnetron. Wikkel de aardappel in folie en wacht 10 minuten terwijl de aardappel nagaart.

In de oven: minder snel, wel zo lekker!

Verwarm de oven tot 200°C. Boen de aardappels goed schoon en prik er een paar gaatjes in met een vork. Leg de aardappels op aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Vouw de folie losjes om de aardappel en laat een klein gaatje in de folie open. Op deze manier verdampt er wat vocht en wordt de schil van de aardappel lekker knapperig. Gaar de aardappels in 45-60 minuten gaar.

Barbecue: niet naar omkijken, gewoon neerleggen

Hiervoor geldt dezelfde manier als bij gepofte aardappels uit de oven. Leg ze alleen nu tussen de hete kolen met de kleine opening naar boven. Trek 45 minuten uit voor het poffen. Vind je dit te lang duren? Gaar de aardappels dan even 4 minuten voor in de magnetron (zonder folie). Wikkel ze in folie en gaar nog 20 minuten na op de barbecue.

IMG_6575 (640x427)

Recept gepofte aardappel met garnalen, mango en koriander

Ingrediënten (4 personen, bijgerecht)
4 grote vastkokende aardappels
8 el crème fraîche
16 gepelde roze garnalen
1 tl rode curry pasta
1 kleine rode ui
1 mango
1 bosje koriander
peper en zout
olijfolie

Bereiding
Pof de aardappels op de manier die jij wilt.

Voor het pittige mengsel snijd je de rode ui en koriander fijn en de mango in kleine stukjes.

Verhit een laagje olijfolie met een theelepel rode curry pasta in een koekenpan en bak de garnalen kort. Voorgekookte garnalen hoef je alleen even te verwarmen, rauwe garnalen mogen een paar minuten tot ze net gaar zijn.

Draai het vuur uit en meng de rode ui, mango en koriander door de garnalen.

Snijd de gepofte aardappel open en bestrooi licht met peper en zout.

Schep 2 eetlepels crème fraîche op iedere gepofte aardappel en schep daar het pittige garnalenmengsel op.

Eet smakelijk!

IMG_6586 (640x427)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook