Gegrilde courgette met limoen, rode peper en munt

Gegrilde courgette met limoen, rode peper en munt

29 juli 2016 | door

De limoen, rode peper en munt brengen je direct naar een exotisch oord, mij wel althans! Het leuke van dit makkelijke bijgerechtje is dat je het kunt voorbereiden en à la minute kan grillen (handig tijdens een BBQ of etentje met vrienden). Je kunt het ook prima helemaal maken, want lauw smaakt deze carpaccio van courgette ook heerlijk!

Gegrilde courgette met limoen, rode peper en munt

Als bijgerecht voor vier personen reken ik 1 courgette, afhankelijk van het aantal gerechten dat je serveert kun je dit natuurlijk aanpassen!

Recept Gegrilde courgette met limoen, rode peper en munt

Ingrediënten

1 courgette
¼ rode peper
2 tenen knoflook
1-2 el munt
4 el limoensap
4 el EV olijfolie
olijfolie om te bakken
versgemalen peper en zout

Bereiding

Verhit een grillplaat of de BBQ. Grillplaat vind ik beter werken met de dunne plakken, ze zijn best fragiel.

Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Schaaf de courgette in lange dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf.

Smeer de courgetteplakken in met olijfolie om te bakken en bestrooi licht met peper en zout. Laat even rusten en maak in de tussentijd de dressing.

Snijd voor de dressing de rode peper (zonder zaadjes), knoflook en munt fijn. Meng de ingrediënten samen met de EV olijfolie en limoensap in een kom.

Grill de courgetteplakken op de loeihete grillplaat. Ga je voor het ruitjespatroon? Grill de plakken kort, pak ze op en plaats op dezelfde kant, maar dan iets gedraaid, weer even terug op de grillplaat. Draai vervolgens om. Let op, het gaat snel!

Leg de courgetteplakken op een bord en besprenkel met de limoendressing.

Eet smakelijk!

Tip: bereid je dit recept deels voor? Zorg dan dan je de courgetteplakken geschaafd en geolied hebt en de dressing klaar hebt staan. Grillen doe je à la minute.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook