Aziatische tofu met kokosrijst en mango

9 februari 2015 | door

Vandaag ga ik uit mijn comfortzone: ik ga Aziatisch! Haha, met het oog op onze vakantie op Bali gebruik ik vandaag de exotische tinten van mijn keuken in de Meatless Monday. Kokosrijst (verrassend romig en verfrissend) in combinatie met tofu (ik ben een foodie, maar tofu had ik nog nooit gegeten).

Het thuisfront (dat vindt dat ik te weinig Aziatisch kook) was meer dan tevreden! En niet eens omdat het een exotisch tintje had, maar omdat het ook gewoon echt lekker was. En dat vond ik zelf ook. Zowel de rijst als het groenten-tofumengsel waren beide zeer smaakvol. Verfrissend en met lekker veel groentjes. Tofu is in dit recept een prima vervanger voor kip. De tofu had ik van te voren even gemarineerd in wat korianderpoeder, olijfolie, peper en zout maar dat proefde ik er niet aan af. Ik zou als ik jullie was de tofu dus gewoon bij het lekker op smaak gebrachte mengsel doen. Heerlijk en gezond!

IMG_3804 (1024x683)

Ingrediënten (4 personen)
300 gr basmati rijst
400 ml kokosmelk
250 ml water
2 stengels citroengras in stukken
375 gr tofu
2 uien
300 gr gesneden spitskool
2 rode paprika’s
8 el mango-ananaschutney of verse fijngesneden mango
verse koriander
chilivlokken
2 handjes ongezouten cashewnoten
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Doe de rijst met de kokosmelk, het water, de citroengras en wat zout in een pan en breng het aan de kook. Kook de rijst op zacht vuur met de deksel in 15 minuten gaar. Roer tussendoor even door zodat de bodem niet aankoekt. Check of de korrel beetgaar is en laat het met de deksel op de pan nastomen. Vergeet niet het vuur uit te draaien. Haal de citroengras eruit.

Intussen snipper je de uien. Verhit een bodempje olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op zacht vuur aan. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze na 5 minuten toe in de pan. Bak en roer goed door tot de paprika beetgaar is. Snijd de tofu in stukken. Voeg nu de spitskool, tofu, mango of mango-ananaschutney toe. Breng of smaak met peper, zout, een paar draaien chilivokken en verse koriander. Roerbak dit lekkere mengsel nog een paar minuten.

Schep de heerlijk geurende rijst op het bord en serveer met de tofu en de groenten. Bestrooi met cashewnoten.

IMG_3809 (1024x683)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer