Thaise shakshuka

Thaise Shakshuka

18 januari 2018 | door

Wie is er dol op spicy food?! Shakshuka is een gerecht van eieren in pittige tomatensaus en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Daar eten ze dit vooral voor als lunchgerecht. Comfort food! Het is lekker warm, pittig en de eitjes krijgen een volle smaak door de pittige tomatensaus. En je kunt eindeloos variëren met shakshuka. Hoe leuk is dat? Voor deze Thaise shakshuka maakte ik heel handig gebruik van een zakje Sweet basil saus van AH Excellent. Dat mag best wel een keer toch? 🙂

Wanneer je net zoals ik het hele zakje gebruikt voor dit recept, dan moet je wel tegen een spicy stootje kunnen. Ik kon het net aan, zal ik maar zeggen. Maar mocht je van iets mildere gerechten houden, dan raad ik je aan om de helft of tweederde van de saus te gebruiken. Serveer de Thaise shakshuka met geroosterd brood om in de saus te dopen! Enjoy!

Thaise shakshuka

1 blik tomatenblokjes
1 zakje Thaise sweet basil saus (AH Excellent)
4 eieren
1 knoflookteen
verse basilicum
1 tl geraspte gember
2 bosuitjes
olijfolie
peper en zout
geroosterd brood voor erbij

Recept 4 personen

Pers de knoflook en rasp de gember.

Verhit een laagje olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook en gember aan.

Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, een beetje peper en zout en Thaise sweet basil saus toe. Voeg het hele zakje toe als je van erg spicy food houdt. Mag het van jou iets minder pittig, voeg dan de helft tot tweederde van het zakje sweet basil saus toe. Laat het mengsel 15-20 minuten op zacht vuur doorkoken.

Maak nu met een sauslepel een kuiltje in de tomatensaus. Tik een ei los, leg het in de sauslepel en leg het ei voorzichtig in de tomatensaus. Haal de sauslepel weg en herhaal dit met de overige eieren.

Plaats een deksel op de pan en laat de shakshuka nog 15-20 minuten doorgaren tot de eieren gestold zijn.

Serveren
Schep met een lepel wat Thaise shakshuka in een kom. Serveer met geroosterd brood, verse basilicum en ringetjes bosui.

Thaise shakshuka

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #JESSIESCUISINE als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *