Rawnola met gember en kokosnoot

Rawnola met gember en kokosnoot

9 januari 2018 | door

Ik heb wat nieuws ontdekt! En ik vind het geweldig! De naam is rawnola, oftewel, rauwe granola. Wat is dit lekker zeg. Ik was altijd al fan van granola, de gebakken variant, maar rawnola is helemaal top. Waarom? Ik vind de zachte textuur zo lekker. Granola is soms wat te hard of krokant. Op deze rawnola kan je heerlijk kauwen terwijl de smaak ook nog eens extra vrij komt in je mond.

Waarbij eet je rawnola? Bijvoorbeeld voor in de Griekse yoghurt ’s ochtends met wat fruit. Deze heb ik gemaakt door een aantal ingrediënten te mengen in de keukenmachine. That’s all! Het is gezond, voedzaam en lekker fris door de gember en kokosnoot. Een serieuze aanrader dus voor een lekker, healthy ontbijtje in de ochtend.

En dat is niet alles 🙂 Je kunt het ook als snack eten door er bijvoorbeeld balletjes van te maken of je strooit wat rawnola over je ijs. Wanneer je de rawnola in een schone pot bewaart, dan blijft het zeker een week of twee goed. Ik hoop dat jij inmiddels net zo overtuigd bent als ik, want het is echt heel lekker. Bijkomend voordeel is dat het maken ervan je nog geen 5 minuten kost en je er wel een hele pot voor krijgt.

Rawnola met gember en kokosnoot

Voor 1 pot
6 verse dadels (zonder pit)
50 gr gedroogde kokosrasp
100 gr amandelmeel
100 gr havervlokken
1 tl kaneelpoeder
3 cm verse gember
snufje zeezout
8 gr vanillesuiker
1 el citroensap

Recept

Maak de gember schoon en rasp de gember fijn.

Ontpit de dadels.

Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en maal ze op hoge stand fijn.

Schep het mengsel met een lepel in een schone afsluitbare pot. Je zult zien dat het aan elkaar blijft plakken. Wanneer het te korrelig is, dan kun je met je handen het mengsel ietwat samen kneden.

Rawnola met gember en kokosnoot

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *