Granola met yoghurt en warm fruit

21 maart 2015 | door

Mijn favoriete ontbijt van dit moment! Granola is hip en zo ook op Bali. In het heerlijke hotel Tandjung Sari (aanrader!) at ik het met yoghurt, banaan en watermeloen. Sinds ik thuis ben van Bali eet ik bijna elke dag granola, maar dan mijn eigen versie met banaan, een lekkere Hollandse Elstar appel en kaneel.

Weet je wat dit ontbijtje zo lekker maakt? Ik bak de stukjes banaan en appel in een klontje boter met suiker en kaneel. Daarna voeg ik de granola toe en roer ik het door de yoghurt. De lauwwarme yoghurt wordt hierdoor heel smaakvol en romig. Het is gewoon ontzettend lekker! En trouwens ook zo gepiept hoor. Binnen vijf minuten zit je met een bord aan tafel.

Wat me trouwens verbaast is dat ik er de hele ochtend vol van zit. Tja, het zullen wel wat calorietjes zijn, maar aan de andere kant… Het zijn granen, noten, fruit en yoghurt. How bad can it be?!

IMG_4918 (1024x683)

Ingrediënten (1 persoon)
4 el granola (bijv. van Leev)
1 banaan
1 appel
4 gedroogde abrikozen
1 klontje boter
1 el suiker
1 tl kaneel
dikke yoghurt (bijv. Bulgaarse of Griekse)
agavesiroop of honing

IMG_4902 (1024x683)

Bereiding
Smelt een klontje boter in een koekenpan.

Schil de appel en snijd hem evenals de banaan en abrikozen in stukjes. Doe het fruit met de suiker en kaneel in de pan. Bak het fruit in een paar minuten warm tot de suiker licht karamelliseert.

Voeg de granola toe in de pan en roer even om.

Schep yoghurt en warme granola in een diep bord en schenk er wat agavesiroop of honing over.

Geniet van je smakelijke start van de dag!

Tip
Je kunt natuurlijk variëren met allerlei soorten fruit!

IMG_4923 (1024x683)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *