In dessertwijn gepocheerde peertjes

9 oktober 2014 | door

Dit gerechtje is lekker als dessert, maar vooral ook als pré-dessert tijdens een diner. Je combineert namelijk de zoete peren met de hartige geitenkaas, een mooie overgang van het hoofdgerecht naar het dessert.

De peren pocheer je in zoete dessertwijn met een vanilleboon, steranijs en kaneel. Zo worden ze heerlijk zoet, zacht en kruidig van smaak. Omdat je gewone peren gebruikt en geen stoofperen hoeven de peren niet uren te stoven zoals het geval is bij stoofperen. Serveer er zachte geitenkaas en een krokantje bij. De geitenkaas serveer ik als een mousse die ik maak in de sifon. Als krokant onderdeel van het gerechtje koos ik voor een macaron omdat ik die zo leuk en lekker vind om te maken. Je kunt deze natuurlijk ook kopen of voor een ander koekje kiezen zoals een kletskop.
Binnenkort meer over macarons op de blog!

IMG_2880 (1024x693)

Recept

Ingrediënten (4 personen, pré-dessert)
4 handperen (Conférence of Doyenne du Comice, geen stoofperen)
375 ml witte dessertwijn
300 gr suiker
1 vanilleboon
2 steranijs
1 kaneelstokje

Eventueel geitenkaas en een macaron of een koekje

Bereiding
Schil de peren en houd de steel eraan. Boor met een appelboor vanaf de onderkant het klokhuis eruit zonder de buitenkant van de peer te beschadigen. Snijd de vanilleboon overlangs open en schraap de vanillemerg eruit. Doe de peren samen met de dessertwijn, suiker, vanilleboon, -merg, steranijs en kaneel in een hoge pan. Breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en pocheer de peren gedurende 20 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en houd de peren tot gebruik in de sap.

Serveren
Serveer de gepocheerde peren op kamertemperatuur samen met de geitenkaas en het koekje.

Tip
In de sifon wordt de geitenkaasnmousse lekker luchtig. Heb je deze niet? Meng dan wat geitenkaas (op kamertemperatuur) met een klein beetje room. Je kunt ook een gewoon stukje geitenkaas erbij doen.

IMG_2841 (681x1024)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 • Femke
  Op 17 oktober 2014 om 13:53 uur

  Heerlijk recept! Ik ga hem uitproberen voor het kerstdiner met mijn ouders en schoonouders.. Welke dessertwijn zou ik het beste kunnen gebruiken? Ik bestel meestal op http://www.flesjewijn.com

  • Jessie
   Op 18 oktober 2014 om 06:03 uur

   Hoi Femke,

   Wat leuk! In principe kun je elke zoete muskaatwijn gebruiken maar ik zou prijstechnisch een niet te dure nemen zoals een Muscat de Rivesaltes. Deze staan ook vaak bij de supermarkt in het schap.

   Eet smakelijk alvast! Groet, Jessica.

 • Hélène
  Op 8 september 2019 om 20:01 uur

  Hoi Jessie
  Dit is een heel lekker toetje ,!
  Al heb ik de suiker gereduceerd.
  Het was nog zoet genoeg.
  Wij hebben genoten.
  En het is zeker niet de laatste keer dat ik het maakte

  • Jessie
   Op 7 oktober 2019 om 10:56 uur

   Beste Hélène,

   Wat leuk om te lezen! Fijn dat het gesmaakt heeft:-)