Koude doperwtensoep met koriander en limoen

7 mei 2015 | door

Serveer hem ijs- en ijskoud! Doperwten vind ik echt bij het voorjaar passen. Ze hebben zo’n mooie groene kleur en doen me denken aan jong gras of blaadjes aan de bomen. Ik gebruik eigenlijk altijd diepvriesdoperwten. Ik vind het makkelijk en daarnaast zijn ze ook lekker knapperig. Niet dat ze in deze doperwtensoep knapperig zijn hoor. Hoewel dit een koud soepje is, maak je het van doperwten en verse koriander die je goed gaar kookt in groentebouillon. Even pureren met de staafmixer, door de zeef, wat limoen erdoor en in de koelkast zetten. Easy does it!

De koriander en limoen maken de doperwtensoep fris van smaak. Ik vind het eigenlijk meer een soepje dan een soep, één die je serveert in een amuseglas of als heel klein voorgerecht. Gewoon lekker als fris begin van een diner, niet in een grote kom die je voor de lunch of op een makkelijke avond eet. In dit recept strooi ik er een wat zachte geitenkaas over maar je kunt bijvoorbeeld ook een rivierkreeftje of een garnaal gebruiken.

IMG_6392 (640x422)

Recept Koude doperwtensoep

Ingrediënten (4-6 personen)
300 gr diepvriesdoperwten
900 ml groentebouillon
15 gr verse koriander
Halve limoen, sap en rasp
50 gr zachte geitenkaas
peper
olijfolie
staafmixer en zeef

Bereiding
Haal de doperwten uit de vriezer en snijd de blaadjes koriander grof. Houd een paar blaadjes koriander apart voor de garnering.

Kook het water alvast in de waterkoker. Giet het in een pan en voeg één bouillonblokje groentebouillon, doperwten, koriander en peper toe. Kook de doperwten 12 minuten op middelmatig vuur.

Haal de pan van het vuur en pureer de doperwten in de bouillon.

Giet de doperwtensoep door een zeef en wrijf het er zo nodig met een lepel doorheen.

Rasp de limoen en houd de rasp apart. Roer de limoensap door de doperwtensoep en zet het minimaal een uur in de koelkast.

Serveer de frisse doperwtensoep met wat verkruimelde geitenkaas, koriander en limoenrasp.

IMG_6378 (640x425)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *