Strandpaviljoen Paal 17 – Texel

13 mei 2015 | door Jessie

Afgelopen zondag waren we een dagje op Texel voor een parachutesprong en we hadden geluk want het was prachtig weer! Die sprong had ik Jeroen cadeau gedaan om zijn verjaardag letterlijk als hoogtepunt te vieren. En dat is gelukt! Hij vond het een enorme beleving. Met het mooie weer wilden we natuurlijk even verder genieten op het eiland. Dus via Google zocht ik op de beste strandtent van Texel en kwam bij Paal 17 uit.

Paal 17 blijkt niet alleen de beste strandtent van Texel maar is in 2014 zelfs verkozen tot beste strandpaviljoen van Nederland. Ik kan me hier zeker in vinden. Paal 17 bestaat uit verschillende plekken en een kiosk. Wij zaten bij Paal 17 Zomers.

Paal 17

Paal 17 Zomers

Dit gedeelte van het strandpaviljoen ligt direct op het zand. Het heeft een relaxte uitstraling, er is loungemuziek en het is ook zeker handig voor ouders met kinderen die hier makkelijk in het zand kunnen spelen of van het hoge duin kunnen rollen. Bij Zomers staan lekkere loungebanken met stoere tafels van paletten en tafeltjes met stoelen waar je makkelijk aan kunt eten. Op de drankkaart staan naast koffie en thee ook cocktails en Texels Skummkoppe, het lokale bier. Wij aten een broodje Averij met Serranoham, Texelse oude kaas en pesto en een salade Geitenkaas met vijgen, dadels en frambozen. Allebei erg lekker en rijkelijk gevuld. Op de website vind je de hele menukaart die grotendeels bestaat uit ‘strandtentgerechten’.

IMG_6542 (640x426)

Paal 17 Aan Zee

Paal 17 Aan Zee is de nieuwste hotspot van het strandpaviljoen. Dit ligt op palen boven het zand en is het hele jaar open. Achter het glas geniet je van een weids uitzicht over zee. We hebben hier niet gegeten maar als de kwaliteit net zo is als bij Zomers, dan zit het wel goed. Op de menukaart staan trouwens ook wat chiquere gerechten zoals Texels lamsbiefstuk met gamba en gebakken rode mulfilet.

IMG_6541 (640x421)

Strandhuisje

Altijd al je eigen beach house willen hebben? Het kan bij Paal 17! Via de website boek je een strandhuisje voor een week. Je kunt er niet slapen, maar wel overdag lekker vertoeven. Voor een kortere periode moet je even contact met ze opnemen.

Handige info

Paal 17
Ruyslaan 94-98, De Koog (strandopgang bij Ecomare)
Gratis parkeren.
www.paal17.com
0222-317 614
Dagelijks geopend vanaf 10.00 (Aan Zee) en 11.00 uur (Zomers)

IMG_6539 (427x640)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

 • Paal 17 Texel
  Op 13 mei 2015 om 07:24 uur

  Wat een ontzettend leuk stukje Jessica!
  Dankjewel voor je prachtige recensie en mooie foto’s!
  Helaas is het stukje over slapen in de strandhuisjes niet juist.
  Op Texel mag helaas niet worden overnacht in de huisjes.
  Verder niets op aan te merken.

  Groet,

  Stefan Krofft
  Strandpaviljoen Paal 17 | AanZee | Zomers |

 • Facebook