Markthal Rotterdam opent vandaag haar deuren

1 oktober 2014 | door Jessie

Eindelijk is het zo ver, Nederland wordt verrijkt met de eerste overdekte food markt! Hier worden we blij van! Rotterdam krijgt het voor elkaar om net als in andere wereldsteden een bruisende marktvloer te creëren waar verse producten kunnen worden verkocht, geproefd en gekocht. Alleen al je vergapen aan al die verse waren en je zintuigen laten prikkelen door intense geuren is een uitje op zich.

Ik ben erg fan van food markets, eerder schreef ik over , waar je mij gedurende mijn hele weekendbezoek aan de stad zonder enkele moeite had mogen opsluiten. Gezien de Rotterdamse aanpakmentaliteit heb ik dan ook hoge verwachtingen van deze culinaire ontmoetingsplek. Naast de vele kleine ondernemers hebben ook enkele top horecaleveranciers zich in de Markthal gevestigd.

De markthal is gevestigd in een hoefijzervormige boog in het Laurenskwartier, op vijf minuten loopafstand van de Koopgoot. Het gebouw moet een van de architectonische iconen van de stad worden. De stad combineert de marktfunctie van het gebouw met wonen en shoppen. De begane grond is gereserveerd voor 100 verse foodstands en op de eerste verdieping bevinden zich restaurants, cafés en foodshops.

Na het gekkenhuis van de afgelopen weken, opent Koningin Máxima op 1 oktober officieel de Markthal Rotterdam. De Markthal is vanaf 16.30 uur geopend voor het publiek. De ondernemers zijn er klaar voor. Ik ben benieuwd!

Informatie vind je op markthalrotterdam.nl
Parkeren doe je gemakkelijk in de parkeergarage onder de Markthal. Deze bereik je vanaf Blaak.

IMG_8024 (1024x683)

 

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Suzanne
    Op 1 oktober 2014 om 18:52 uur

    Oeh eindelijk! Lijkt me een super leuke plek om nieuwe dingen te proberen! Zoiets kennen we nog helemaal niet in Nederland hé, ben weleens in het buitenland in zo’n soortgelijk iets geweest en vond dat echt te gek! Ben benieuwd 🙂

  • Facebook