Gibb’s Farm; onvergetelijke safari voor je zintuigen!

14 april 2013 | door Jessie

Droom je ook weleens van een paradijs op aarde? Een plek waar de sereniteit van af straalt, je verse producten zo van het land haalt en je wordt ontvangen met excellente gastvrijheid?

De prachtige boerderij Gibb’s Farm, verscholen in de heuvels van de nabij gelegen wereldberoemde Ngorongoro krater in Tanzania, is zo’n plekje. Zodra je de poort van de farm doorgaat, bevind je je in een oase van weelderige bloemen en exotische planten. Hiertussen liggen de luxe koloniale huisjes die dienen als gastverblijven. Vanaf de farm heb je een prachtig uitzicht over de koffieplantage van Gibb’s die uitnodigt tot een wandeling.
Dit klinkt misschien als de standaardtekst van een reisbrochure, maar in dit geval ís het ook zo, en meer!

Zelf groenten en kruiden plukken
In 1948 kocht James Gibb de boerderij en startte zijn vrouw Margaret de prachtige moestuin. In deze moestuin groeit een enorme diversiteit aan groenten, fruit en kruiden. Wanneer je in de middag een wandeling maakt, zie je her en der een kok gehurkt naast een plantje zitten om de beste blaadjes sla eraf te plukken. En het leuke is, je mag helpenJ. Vrijwel alle ingrediënten die in de keuken worden gebruikt komen van de boerderij zelf. Dit maakt dat de gerechten ontzettend vers en met veel smaak op tafel worden gezet. Persoonlijk was ik helemaal weg van het zelfgemaakte brood met diverse smaken en de malse en toch knapperige sla. ’s Avonds worden de grote fakkels om de moestuin aangestoken om nieuwsgierige en hongerige beesten weg te houden. Denk hierbij niet aan insecten of ander klein gedierte, nee heuse olifanten komen namelijk graag langs voor een snack!

Gibb’s Farm is een echte aanrader als je

–          Een mooie safari maakt naar de Serengeti of de Ngorongoro krater
–          Een authentiek, luxe en charmant verblijf zoekt in Tanzania
–          Houdt van geweldig eten, lekkere zelfgebrande koffie en uitstekende service.

Met heimwee denk ik aan dit paradijs, ik ga zeker een keer terug!

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer