Feeërieke Kerstmarkt op Kasteel Moyland

13 december 2014 | door Jessie

Dit weekend kun je veel inspiratie opdoen voor Kerst, prachtige kerstcadeaus kopen en helemaal in de sfeer komen op Kasteel Moyland! De traditie van de Duitse kerstmarkten dateert al sinds de 17e eeuw. Hoeveel Nederlanders gaan er jaarlijks niet even naar de kerstmarkt in Düsseldorf of Keulen? Nou, wil je eens iets anders dan de standaard kerstmarkt? Dan raad ik je aan dit fraaie landgoed te bezoeken.

IMG_2671 (1024x683)

Op de Kunstnijverheidskerstmarkt op Kasteel Moyland, net over de grens in Duitsland, begeef je je namelijk in prachtige kerstsferen. Vier dagen per jaar wordt dit mooie landgoed omgetoverd tot een feeërieke kerstmarkt. Geen kitsch, geen neonlicht, geen elektrische apparaten maar kunsthandwerk en ambacht van allerlei soort. De houten kerstkraampjes staan in de historische tuin langs de het wandelpad rondom het mooi verlichte kasteel waardoor je je op een prettige manier over de kerstmarkt beweegt. Zo nu en dan hoor je sfeervolle kerstmuziek van muziekgroepen.

Culinair
Ook aan de inwendige mens wordt gedacht! In kraampjes vind je verschillende handgemaakte heerlijkheden zoals noga, heerlijk gedroogd fruit waar ik een zakje van mee heb genomen en bijvoorbeeld dit gereedschap van chocola. In de eetstalletjes word je verwend met onder andere Moyländer winterpunsch, kruidenlikeur, maar ook de typisch Duitse aardappelkoekjes, Reibekuchen, met appelmoes en heerlijke vishapjes.

Kerststalletje met gedroogd fruit.

Kerststalletje met gedroogd fruit.

Gereedschap van chocolade.

Gereedschap van chocolade.

Allerlei soorten noga.

Allerlei soorten noga.

Handige info
Dagkaart kost 5,00 € (tot 16 jaar gratis)
Geopend van 9 t/m 13 december 2015.
Adres: Am Schloss 4, Bedburg-Hau (over de grens bij Nijmegen, in de buurt van Kleve)
Parkeren is gratis.
Meer informatie verschijnt kort voor het evenement op www.weihnachtsmarkt-moyland.de

IMG_2669 (1024x683)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook