Een kijkje in de keuken en meer: Maart 2015

4 april 2015 | door Jessie

Zoals ik jullie vorige maand schreef, waren we begin maart nog heerlijk aan het genieten van onze vakantie op Bali. Ik teer er nog steeds op. Alle avonturen, (culinaire) verwennerij en tijd samen… Fijn om te zien wat rust en quality time met een mens kunnen doen.

Collage gezin Bali
Back home proberen we vast te houden aan de mooie voornemens die je tijdens zo’n vakantie maakt. Ik bijvoorbeeld: naast hard werken wat meer Jessie-time, dus dagelijks even sporten en tijd voor mezelf. Samen: genieten van de mooie dingen in het leven en nog meer tijd steken in de blog en alle culinaire activiteiten die we hebben. En Ollie: tja, die gaat gewoon als een speer, heerlijk om te zien en van te genieten. Ja klopt, ik ben me ervan bewust dat ik vaak het woord genieten schrijf. Ik wil mezelf dan ook best en met alle liefde als levensgenieter omschrijven;-).

collage gerechten maart
Aan het eind van de vakantie kreeg Jeroen te horen dat hij geslaagd was voor zijn wijnopleiding WSET3. Trots!! En hij heeft de smaak te pakken. Het weekend na terugkomst schoof hij aan voor drie sessies van een cursus gastronomie waar wijnspijscombinaties centraal stonden. Naar aanleiding van zijn proefervaringen maakte ik deze röstikoekjes van zoete aardappel en daarnaast veel lente- en paasgerechten.

We gingen een dagje naar Maastricht. Al is het maar een dag, je hebt direct het vakantiegevoel te pakken. Door de Bourgondische sfeer, leuke winkels en vele terrassen blijft Maastricht wat mij betreft een topbestemming voor een weekendje weg.

collage winkelen maastricht
Bij Le Salonard haal je geweldig vers brood, maar ook lekkere kazen, taartjes en wijn. Echt een aanrader om even langs te lopen. En deze waterkan kwam ik tegen in het Kruisherenhotel. Ik droom al jaren van mijn eigen b&b en dan wil ik ook zo’n toffe kan water met vers fruit en munt neerzetten.

Collage wijnbars Maastricht
Na het culinair winkelen waarover binnenkort meer op de blog, gingen we door met onze missie: wijnbars testen in Maastricht. Via Mucca en Rouge & Blanc kwamen als onze favoriet uit de bus.

IMAG1443 (640x366)
En toen was het lente! Jippie! In het zonnetje bezocht ik mijn favoriete winkels op de Frederik Hendriklaan in Den Haag en ging ik lunchen bij Philippe Galerne, een fijne Franse bakker.

Collage eten bij de Vissers
Last but not least, goede vrienden verwenden ons met heel veel lekkers waaronder deze heerlijke gegratineerde oesters en gekarameliseerde garnalen. Ik zal ze het recept vragen:-).

Kortom, weer geweldig genoten!

Tot volgende maand,

Jessie.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook