Een kijkje in de keuken en meer: April 2015

5 mei 2015 | door Jessie

April was fijn! Het voelt als het echte begin van de lente en de start van een seizoen vol feestjes, trips en leuke dingen. We hebben zelfs een paar keer buiten gegeten en gebarbecued.

Opdrachten

In april heb ik ook leuke en verschillende opdrachten voor Jessie’s Cuisine gedaan. Zo swingde het de pan uit tijdens een feestje en kon ik in de keuken meegenieten en zingen terwijl ik de hapjes maakte. En ik verzorgde bijvoorbeeld ook een proeverij voor een workshop talentontwikkeling waar mensen hun ervaringen en feedback met elkaar uitwisselden en een walking dinner voor een 65-jarige. De afwisseling blijft leuk en maakt mijn werk daarom dynamisch.

Wijnbars Den Haag

Gelukkig móest er ook weer wat veldwerk verricht worden:-). We namen de wijnbars Wicked Wines, Pierre en Grapes & Olives in Den Haag onder de loep. Deze zijn alle drie heel verschillend van ambiance en hebben ieder hun eigen charme.

Pasen

Pasen was ouderwets gezellig met familie en vrienden op de camping in Hardenberg aan de Paasbrunch. Een goed gevulde tafel met allerlei lekkers en recepten van de blog.

Wijnstaete

Twee weken later zaten we weer in Overijssel. Nu op Wijnstaete Op de Pas, een bed & breakfast met eigen wijngaard, dieren en charmante kamers. De eerste avond werd voor ons gekookt, de tweede avond doken we zelf in de ‘keukenkast’ en toverden bijzonder lekkere piccata van kabeljauw en tagliata met ossenhaas uit de kast.

Fenix Food Factory

Zo leuk om vrienden te hebben met dezelfde hobby:-). Ze namen ons mee naar Rotterdam waar we in de zon bij Fenix Food Factory geborreld hebben en daarna zijn gaan eten bij CEO Baas van het vlees. Allebei aanraders!

Fotocursus

Ik deed een cursus food fotografie en styling van Simone’s Kitchen en Alex Styling. Een leuke en leerzame dag op een mooie plek. Natascha Boudewijn van Greendelicious had in haar gave kookatelier in Voorschoten een lekkere lunch voor ons bereid die we daarna op de foto mochten zetten.

Mochi

We gingen weer eten bij Mochi, een restaurant in Den Haag met fusion gerechten uit de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken. Zij hanteren een food sharing concept zonder kaart. Het menu bestaat uit drie gangen en iedere gang uit 3-4 gerechtjes. Je weet van te voren dus niet wat je krijgt, maar dat is geen probleem. Het is allemaal lekker!

Morgen vertrek ik voor een stedentrip naar Istanbul en er staat nog meer leuks gepland deze maand! Volgende keer meer over baklava, Bourgogne en ander moois om van te genieten.

Tot volgende maand,

Jessie.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook