Een kijkje in de keuken en meer: December 2014

3 januari 2015 | door Jessie

December was een maand vol feestelijkheden, culinair genieten en vooral ook heel hard werken. WijnSpijsReis stond in het teken van Sinterklaasrecepten en Kerstgerechten waarover ik van meerdere personen onder jullie heb gehoord dat het smaakte, fijn! En als ik dacht dat november voor Jessie’s Cuisine druk was, nou dan had ik december nog niet beleefd (of overleefd;-)).

Sinterklaas (1024x1024)
De eerste helft van de maand begon redelijk rustig. We vierden Sinterklaasavond waarbij ik een superschattige mini Jessie’s Cuisine als surprise kreeg. Daarnaast had mijn moeder zich uitgesloofd in de keuken. Zo was ze al weken bezig met het brouwen van een ‘pepernotenlikeur’, die heerlijk zoet was en zowaar echt naar pepernoten smaakte.

Persreis Smaak op de Kaart (1024x1024)
Van 8-10 december mocht ik op uitnodiging van Smaak op de Kaart mee op een persreis naar de Nederlands-Duitse grensregio. Dit was ontzettend leuk! We hebben onder andere zelf kaas gemaakt, koffie en wijn geproefd, bonbons gemaakt, wijngaardslakken gegeten, whisky geproefd en een prachtige kerstmarkt bezocht op Kasteel Moyland bij Kleve. Er is zoveel op het gebied van smaak te beleven in deze regio! Binnenkort vertel ik jullie hier meer over.

Huiskamerrestaurant Happy Holidays (1024x1024)
Daarna barstte het los in Jessie’s Cuisine. Ik verzorgde borrels, diners, kerstafhaalmenu’s, lunches en ontbijt, kortom ik was van alle culinaire markten thuis. En op 19 en 20 december vond de gezellige Happy Holidays editie van Jessie’s Cuisine Huiskamerrestaurant plaats. In feestelijke kerstsfeer beleefden onze gasten een culinair pré-kerstdiner dat bestond uit een 8-gangen proeverij met kleine verrassende gerechtjes. Op facebook vind je een kort impressie-filmpje.

Kerst 2014 (1024x1024)
Kerst was gezellig en fijn. We vierden het in Limburg in het gezelschap van familie. We genoten van een traditioneel kerstmenu met onder andere de klassieker Beef Wellington op eerste kerstdag en een hippe kaasfondue uit de oven op tweede kerstdag. Daarnaast was het heerlijk wandelweer en super met de sneeuwpret!

Culinair gourmetten (1024x1024)
Met Oud & Nieuw zijn we culinair het jaar uitgeknald met onze ‘culinaire gourmet 2.0′. Haha, geen vleesschotels op tafel, maar kreeft, krabbenpootjes, verse tonijn, garnalen, coquilles, eendenborst en ossenhaas met allerlei verrassende marinades. Daarbij dronken we champagne (joh, ja echt waar) en prachtige wijn uit de Bourgogne. Heerlijk culinair genieten dus! Binnenkort meer over deze manier van culinair gourmetten 2.0!

Dit was mijn enerverende maand december.

Ik wens je een prachtig mooi en sprankelend 2015 toe! Ook wil ik je bedanken want mede namens jou kijk ik terug op een geweldig 2014 met een mooie ontwikkeling van Jessie’s Cuisine en www.wijnspijsreis.nl!

Tot volgende maand! Jessie

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook