Welke wijn bij Coquilles

8 januari 2016 | door Jessie

Nieuw op WijnSpijsReis is de rubriek ‘Welke wijn bij’. Hierin vind je onze suggesties voor mooie wijnspijscombinaties bij bepaalde ingrediënten en producten. Geen specifieke flessen of labels maar druivensoorten en wijnen uit bepaalde regio’s die jouw etentje net even dat extra’s geven en een waar feestje in je mond creëren. We starten de rubriek met Welke wijn bij coquilles, ofwel Sint-Jakobsschelpen.

Over het algemeen vraagt het delicate witte vlees van coquilles om een witte wijn met mooie aroma’s en mineraliteit. Maar zoals voor de meeste ingrediënten, geldt ook voor coquilles dat de wijnkeuze niet alleen afhangt van het product, maar zeker ook van de bereidingswijze. Coquilles in een romige botersaus vragen bijvoorbeeld om een andere wijn dan coquilles in een citrussaus. Hieronder zetten we een aantal bereidingen van coquilles voor je op een rij met onze wijnsuggestie voor erbij.

Gegrilde of gebakken coquilles

Door het grillen en bakken krijgen coquilles een iets zoetere smaak die mooi samengaat met een chardonnay, zoals een Bourgogne met lichte houtrijping.

Coquilles met parmezaan en truffel in beurre blanc saus.

Coquilles met parmezaan en truffel in beurre blanc saus.

Coquilles in een romige saus

Ook coquilles geserveerd in een romige saus zoals een beurre blanc in onderstaand recept komen mooi tot hun recht met een chardonnay, met lichte houtrijping. Bourgognes zoals Chablis of Pouilly Fuissé passen hier uitstekend bij.

Coquilles in ceviche marinade

Rauwe coquilles die ‘garen’ in deze lichtpittige marinade met citrus en limoen vragen om een frisse wijn zoals een sauvignon blanc uit bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of een knisperend frisse riesling.

Coquilles met groene groenten

Serveer je coquilles met doperwten of groene asperges zoals bijvoorbeeld in onderstaand recept, dan adviseren we een sauvignon blanc of een blend van sauvignon blanc en sémillon.

Gegrilde coquilles met groene asperges en doperwten.

Gegrilde coquilles met groene asperges en doperwten.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook