Tip: Walter Benedict – Den Haag

29 maart 2015 | door Jessie

Walter Benedict is een van de nieuwe plekken op de Denneweg waar je in rustieke sfeer kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner. Vorig weekend namen we een kijkje. Voor het idee én omdat ik het zo lekker vind, wilde ik de Eggs Benedict van de kaart bestellen, maar deze serveren ze tot 16.00 uur. Wij waren iets later, dus dronken we een glas wijn en namen we Plateau Walter. Een plateau met kaasjes, hammetjes en worst. Lekker!

IMG_5335 (1024x684)

Het interieur is een mix van bakstenen en hout, met een klassieke bar en industriële lampen. Rustiek en warm tegelijk. Wij zaten aan een hoge tafel, maar je kunt bijvoorbeeld ook lezen aan de relaxte grote tafel of dineren aan een klein tafeltje. Bij mooi weer kun je zitten op het terras.

De gerechten op de kaart doen denken aan die van een Franse brasserie. Overdag serveren ze croque monsieur (of madame), baguettes, soep en salade. ’s Avonds kun je je tegoed doen aan borrelhappen, maar ook hoofdgerechten zoals steak tartare, côte de boeuf, oesters en Walter’s burger.

Originele wijnen en biertjes
We raakten aan de praat met Jan Willem, een van de compagnons. Natuurlijk ging het over wijn… hij is namelijk ook een liefhebber net als wij en vertelde dat hij steeds op zoek is naar mooie wijn voor een goede prijs. En dat merkten we, binnen no time zaten we met vijf verschillende flessen op tafel. Gewoon omdat hij het ons zo graag wilde laten proeven. De wijnen waren origineel en lekker, net even anders dan wat je standaard tegen komt. Ze hebben trouwens ook Indian Pale Ale, ik wist het niet, maar dit bier schijnt nu helemaal hip te zijn.

IMG_5337 (1024x684)

Bijzonder verhaal
Tijdens de verbouwing hebben de jongens van Walter Benedict de hele boel gestript. Zelfs het plafond ging er uit en wat bleek. Achter het plafond ging een koffer uit de Tweede Wereldoorlog schuil. Een heuse koffer vol brieven, foto’s en herinneringen… verstopt tijdens de oorlog en nu pas boven water getoverd. Bijzonder vind ik dit soort verhalen. In het restaurant vind je dit verhaal terug in de muurschildering in de vorm van de Joodse chanoekia.

IMG_5326 (1024x683)

Wij vinden Walter Benedict een aanrader voor elk moment van de dag, of je nu samen een hapje gaat eten, lekker gaat borrelen of met een goede kop koffie en de krant aan tafel zit.

Handige info
Walter Benedict
Denneweg 69a, Den Haag
www.walterbenedict.nl
070-785 3745
Dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook