Rue Mouffetard in Parijs

8 mei 2013 | door Jessie

Voor mij gaat er niks boven een weekendje naar Parijs. Heerlijk genieten van de geweldige sfeer, de gebouwen, musea en vooral het Franse eten en drinken. Een weekendje culinair genieten is voor mij niet compleet zonder een bezoekje aan Rue Mouffetard. Het is een van de oudste en meest pittoreske straten van het Quartier Latin. De complete Franse eet- en drinkcultuur wordt hier samengevat in één straat. De gezellige marktsfeer is een lust voor je zintuigen. In de winkels en kramen biedt men veelal heerlijke (stinkende) kaasjes, Franse specialiteiten en andere delicatessen. Je vindt er gezellige bakkertjes met de kakelverse broden en patisserie, mooie klassieke wijnwinkels, stalletjes met mooie groenten, fruit en olijven en natuurlijk ijsbakken vol verse vis. Schroom niet om te proeven! In de restaurantjes met bijbehorende terrasjes kun je je een heerlijk maal laten voorschotelen. Van de klassieke ‘cuisine française’ tot de ‘cuisine exotique’; op de kaart staan gegarandeerd gerechten die je nooit eerder hebt geproefd!

Op een mooie zomerse dag struin ik echter het liefst door de Rue Mouffetard en vul ik mijn tas vul met het lekkere broden, kazen, charcuterie en wijn en wandel ik naar de Jardin de Luxembourg om daarna dit culinaire festijn ongedwongen in het groen van deze prachtige stad op te peuzelen. Dát is voor mij leven als een God in Frankrijk!

Praktische tips:
– De markt op Rue Mouffetard vind je op dinsdag t/m zondag in de ochtend.
– Met de metro? Stap uit op halte Place Monge of Censier-Daubenton.
– Vind je wandelen wat ver? Pak eens de fiets! Zo verken je Parijs op een leuke en snelle manier. Check de website.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

2 reacties

 • Jeroen
  Op 9 mei 2013 om 12:09 uur

  Wanneer gaan we?

 • Ewout
  Op 6 augustus 2013 om 09:08 uur

  En ook leuk om op zondagochtend met de oudjes mee op Franse chansons te dansen!

 • Jessies Cuisine


  Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

  Nieuwsbrief

  Volg ons ook op

  © 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer