De leukste wijnbars in Beaune

20 augustus 2014 | door Jessie

We hebben twee nieuwe leuke wijnbars ontdekt in Beaune! Afgelopen weekend waren we met vrienden op onze jaarlijkse trip naar de Bourgogne om wijnen te proeven, lekker te eten en vooral de auto vol te laden met al dat lekkere vocht wat ze in die mooie streek produceren. Echt Bourgondisch genieten dus!

Deze twee wijnbars zijn nieuw in Beaune en verrassend omdat ze nét even anders zijn dan de traditionele wijnbar.

IMG_8627 (1024x683)

La Diléttante
Deze bar heeft in november 2013 haar deuren geopend en ligt net buiten de ring van Beaune, op loopafstand van het centrum. In het charmante decor serveert La Diléttante een aantal wijnen per glas en een groot aantal wijnen per fles. Op het krijtbord staat de kleine kaart met ‘épicerie fine’ zoals charcuterie, fromages, salade, terrine en rillettes. Naast de wijnen kun je er ook Aziatische en biologische producten kopen. Aziatische producten? Ja, de Franse Laurent en de Aziatische Rika zijn samen eigenaar van deze nieuwe aanwinst in Beaune, vandaar.

IMG_8624 (1024x681)

La Diléttante in van 11.00-23.00 open. Fijn dus wanneer je net als ons even moet bijtanken van het wijn proeven in de châteaux en je je weer moet opmaken voor het volgende culinaire evenement: le dîner au restaurant.

Le Bistrot du coin
Toppertje! Superklein, bommetje vol met echte Beaunois; de locals en een goede sfeer! Hier sta je aan de bar of buiten en klets je met die of gene die naast je staat. Zo kwamen wij aan de praat met Nicolas, de wijnmaker van een van de plaatselijke wijnhuizen rond Beaune. Leuk én handig want hij gaf ons goede tips voor restaurants in Beaune.

Ook hier staan de wijnen en de kleine kaart op het krijtbord. Het aanbod van Bourgondische wijnen per glas is mooi en uitgebreid. De 1er Cru uit Puligny-Montrachet smaakte me voortreffelijk, maar ja… witte wijnen uit de Bourgogne zijn dan ook mijn aller favorietste ter wereld:-). Le Bistrot du coin ligt midden in het centrum van Beaune en is sinds mei 2014 open. Persoonlijk vind ik deze wijnbar een echte aanrader rond borreltijd of voor een ‘mooi afzakkertje’ na het diner.

IMG_8649 (1024x666)

Adressen
La Diléttante
11 Rue du Faubourg Bretonnière – Beaune
+33-380214859

Le Bistrot du coin
2, Place Ziem – Beaune
+33-380218990

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook