Bourgogne: wijn, vrienden en gezelligheid

3 juni 2015 | door Jessie

Afgelopen Pinksterweekend gingen we op onze jaarlijkse wijnreis naar de Bourgogne! Ja, ik schrijf dit met uitroepteken want het is voor mij één van de hoogtepunten van het jaar. Op onze speciale ‘Bourgogne liefhebbers What’s app groep’ gingen we al weken los met lekker makende fotootjes van flessen wijn uit voorgaande jaren en het zonnige weer dat ons te wachten stond.

Met acht vrienden, alias wijnliefhebbers en culinaire levensgenieters trokken we door mijn favoriete wijnstreek op weg naar onze bekende adresjes, nieuwe wijndomeinen en restaurants. Hoewel je in de Bourgogne makkelijk bij een wijnboer binnenloopt, pakken wij het als ‘amateurs de vin’ steeds professioneler aan. Van te voren hadden we een programma gemaakt en de betreffende wijnboeren gecontacteerd voor een proeverij. Een aanrader. Het is ons supergoed bevallen! Op de iPhone 6 hadden we het dagprogramma bij de hand en maakten we foto’s en notities. We maken trouwens van alle etiketten op de flessen die we in restaurants drinken ook foto’s met mobiel die we direct delen. Noem ons nerds, haha, het is gewoon handig om op zo’n efficiënte en makkelijke manier ‘belangrijke’ zaken vast te leggen die je anders toch weer vergeet. Zeker na een avondje lekker Bourgondisch dineren. Grappig hoe de klassieke wijnwereld en moderne technologie zo goed samen gaan.

Binnenkort ga ik jullie uitgebreid verslag doen van ons programma zodat je er wellicht iets aan hebt wanneer je zelf op wijnreis naar de Bourgogne gaat. Ik kan je in ieder geval alvast een tip geven en dat is de Crémant de Bourgogne. Ook dit jaar hebben we weer een paar dozen van deze fijne bubbel bij Guillemard-Clerc opgehaald. Niet alleen voor onszelf, gasten van Jessie’s Cuisine worden hier ook mee verwend. En raad trouwens eens welke foto’s we nu op de app delen… Geen lege flessen, maar volle wijnkelders, althans vooralsnog;-).

Hier alvast een klein voorproefje van ons heerlijke wijnweekend in de Bourgogne.

Wijn proeven in Saint Aubin.

Wijn proeven in Saint Aubin.

IMG_7151 (640x427)

Picknick in de wijngaard, love it!

Domaine Bouard-Bonnefoy in Chassagne-Montrachet.

Domaine Bouard-Bonnefoy in Chassagne-Montrachet.

IMAG2118 (640x349)

Gezelligheid na een heerlijke uitgebreide lunch bij le Bistrot au bord de l’eau van Hostellerie de Lévernois.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook