4x Tips voor sfeervol buiten eten

4 september 2014 | door Jessie

Jaaaa, we mogen nog even van de nazomer genieten! Lekker buiten eten is wat mij betreft de ultieme manier om van het mooie weer te profiteren. Ik denk aan smaakvolle gerechten, heerlijke salades, authentiek brood en kannen water en wijn op tafel…

Vorige jaar organiseerde Jessie’s Cuisine een ‘Lunch op het Land’ op de sfeervolle boerderij van mijn zwager en zusje. Dankzij de volle zon en tropische temperaturen (een hoedje was echt niet overdreven), de setting en het gezelschap was dit een dag waardoor je je in ons kikkerlandje zowaar aan een Toscaanse zondagslunch waande. Deze duurde dan ook eindeloos. Om 12.30 gingen we aan het aperitief, om 17.30 sloten we af met koffie en friandises. Heerlijk toch, zo’n vakantiedag in eigen land?!

Wil je ook nog even sfeervol en culinair genieten van dit zomerse weer? Lees hieronder de tips!

9.1 (1024x683)

 

Landelijk gedekte tafel

1 (1024x683)

Samen aan een lange mooie gedekte tafel is al een feestje op zich. Zorg voor een mooi tafelkleed, bloemen en andere sfeermakers op tafel. Mijn tafelkleed is 10 meter lang en heb ik gemaakt met stof van de markt. Zo kan je zelf je sfeer, thema en kleur bepalen!

Originele loungezitjes

4 (1024x683)

Begin je lunch of diner met een drankje in een leuk en originele loungeset. Steigerhouten meubelen, authentieke wijnvaten of maak bijvoorbeeld net als wij een zitje met hooibalen.

Zomerse salades en gerechten

IMG_1550 (1024x683)

Zet schalen met heerlijke salades, verse frieten, vis en vlees op tafel. Share your meal! Samen gezellig en ongedwongen genieten van al het lekkers op tafel. Kijk hier voor recepten voor zomersalades, zomerhapjes, verse frieten en desserts.

Sfeervolle schalen en servies

12 (1024x683)

Kies voor schalen, servies en kannen die passen bij de omgeving waar je eet. Kijk eens bij de Kringloopwinkel, daar kun je hartstikke leuk serviesgoed tegenkomen!

2 (1024x671)

Kijk voor meer foto’s op de facebookpagina van Jessie’s Cuisine

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

1 reactie

  • Jeroen
    Op 4 september 2014 om 10:49 uur

    Tip 5: vuur! Zorg voor vers bereide gerechten op open vuur of de bbq. Daarnaast natuurlijk de sfeervolle vuurkorven, -potjes, of -schalen voor als t frisser wordt op een nazomeravond. En natuurlijk zet en hang je je
    tuin vol met fakkels en kaarsjes voor dat betoverende gezicht nu het steeds vroeger donker wordt.

  • Facebook