Jessie op de markt

Koken op de camping – Tips & Trics

26 juni 2018 | door Jessie

Ik houd van variatie! Afgelopen weekend aten we twee keer per dag uitgebreid in restaurants in de Bourgogne en over een paar weken koken we zelf op de camping. Heerlijk die afwisseling in vakanties. Ik moet er niet aan denken elke dag een Frans 6 gangen menu te moeten verorberen, maar elke dag op mijn tweepittertje in de weer…

Nee hoor, dat laatste valt wel mee. Jeroen en ik koken op de camping zo uitgebreid en lekker dat ik regelmatig onze buren verwonderd (misschien zelf jaloers) en verlekkerd naar ons zie kijken. En weet je, zo moeilijk is het niet. De truc is om verse ingrediënten te gebruiken en veel verse kruiden toe te voegen. Juist in de zomer en zeker in het zuiden van Europa zijn de groenten en het fruit dan zo lekker. Die kun je perfect als basis gebruiken voor een heerlijk gerecht. En de vis- en vleesafdeling is vaak een stuk uitgebreider en verser dan bij ons. Om over de kaasjes maar niet spreken…

Ga jij deze zomer ook kamperen? Wij gaan naar Zuid-Frankrijk, maar er zijn natuurlijk verschillende luxe campings in Italië en in andere landen rondom de Middellandse Zee. Misschien kook je voor je eigen tent of huur je een stacaravan of glamping tent. In elk geval raad ik je aan mijn tips te lezen zodat je deze zomer heerlijk culinair kunt genieten op de camping. Eet smakelijk alvast!

Kook met lokale producten

Haal bij de markt, een mooie supermarkt of een stalletje aan de weg lekkere lokaal geteelde groeten en fruit. Wie kent ze niet, de meloen en tomaten, die er niet alleen zo veel lekkerder uit zien dan bij ons. Zo smaken ze ook. Combineer het met een hammetje, een kaasje, wat goede olijfolie en kruiden en je hebt in handomdraai een heerlijk gerecht op je campingtafel.
tomaten op de markt

Gooi overgebleven gerechten niet zomaar weg

Mocht je uitgerust zijn met een koelkast, dan is het handig om van bepaalde producten iets meer te kopen zodat je die de volgende dag of die daarop op een makkelijke manier in een ander gerecht kunt verwerken. Voorbeeldje? Neem nou bovenstaande tomaten. Stel je hebt ze met mozzarella gegeten en er is best veel over? Dit is niet echt lekker om te bewaren en weer zo te eten. Wat je wel kunt doen, is deze tomaat-mozzarella gebruiken als basis voor een sausje voor je gebakken kipfilet met Parmezaanse kaas en basilicum. De kip Parmigiana, om maar te zeggen. Handig toch?

Wees slim met je inkopen

Koop niet te veel bederfelijk vlees en vis in één keer. Zonde als je het weg moet gooien. Mocht je dit toch gebeuren, probeer dan creatief te zijn en een product dat je voor een ander gerecht in gedachten had, ook in te zetten voor een ander gerecht. Dit kan de meest lekkere en inventieve creaties opleveren!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Ken je de gegrilde kippen aan het spit in de Franse supermarkt? Of die enorme pan paella? Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Vaak vind je in Zuid-Europa in winkels meer versbereide gerechten dan bij ons. Perfect voor een avond wanneer je minder tijd of zin hebt. Je maakt er zelf een lekkere salade bij en klaar is Kees.

Campingkrakers van recepten

Niks geen blikjes Smac (bestaat dat eigenlijk nog?!) of elleboogjes, nee op vakantie heb je juist de tijd om bewust met eten bezig te zijn en de tijd ervoor te nemen. Ik zou zeggen, schenk een glas wijn in en aan de slag!

Provençaalse rub met lavendel

Provençaalse rub met lavendel

Gegrilde groenten met feta en munt

Gegrilde groenten met feta en munt

Salade met meloen, mozzarella en rauwe ham

Salade met meloen, rauwe ham en mozzarella

Aziaztische salade met garnalen en mango

Aziatische salade met garnalen, mango en avocado

Hamburger met blauwe kaas, champignons en portsiroop

hamburger met blauwe kaas

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook