wijnkoeler zelf maken

Wijnkoeler: zelf maken!

20 december 2017 | door Jessie

Wil je dit jaar extra knallend en feestelijk afsluiten? Dan zou je je bubbels kunnen serveren in je zelfgemaakte wijnkoeler. Hoe cool (koel) is dat?! Een wijnkoeler zelf maken, hoe doe je dat? Komt ie 🙂 .

wijnkoeler zelf maken

Wijnkoeler maken

Benodigdheden
Wijnkoeler of kleine emmer/pot (groter dan die hieronder)
kleinere wijnkoeler of emmer/pot (waar een fles in past)
water
decoratiemateriaal

Aan de slag

Vul de grote wijnkoeler of emmer/pot met een laagje water.

Zet de kleine wijnkoeler of emmer/pot op het water en vul het met iets zwaars zodat de kleinere versie grotendeels onder water staat. Let er op dat de kleiner emmer niet helemaal op de bodem staat. Dit is best even passen en meten. Maar wel leuk, je probeert gewoon. Vul bijvoorbeeld met bestek (ik gebruikte amuselepels), een pak suiker, knikkers, whatever. Dan ben je ineens even natuurkundig bezig. Zwaartekracht, drijfvermogen, evenwicht… Dat was het toch? Het was niet mijn sterkste vak op school… Maar wel leuk 🙂

Nu de persoonlijke touch. Het is leuk om de tussenliggende ruimte met water te decoreren met fun stuff of iets persoonlijks. Het is ook hier weer de kunst om het te decoreren met spullen die net onder de oppervlakte blijven hangen. Dus niet te zwaar, niet te licht. Dan krijg je namelijk het mooiste effect.

Zet het geheel minimaal een hele dag in de vriezer.

Serveren
Haal je zelfgemaakte wijnkoeler uit de vriezer en haal je vulsel (lees bestek, pak suiker, knikkers, …) uit je kleiner emmer. Vul deze dan voorzichtig met heet water zodat hij loslaat en je de kleiner emmer/pot eruit kan trekken.

Zet de grote koeler in de gootsteen en vul die met heet water. Wacht tot je zelfgemaakte wijnkoeler van ijs loslaat en trek hem los.

Zet hem op een bordje of serveerschaal en plaats hem tot gebruik in de vriezer. Deze laatste handelingen kun je dus ook al vooraf doen. Wel zo makkelijk. Dan hoef je op het moment zelf alleen je zelfgemaakte wijnkoeler uit de vriezer te trekken en de fles te poppen.

Hoe ziet ie er dan uit?

Nou die van mij zoals op de foto’s. Maar ik ben intussen heel benieuwd naar jullie versies. Laat me jullie versies zien op Instagram of facebook en tag jessiescuisine. Vind ik leuk 🙂

Ik wens in ieder geval nu alvast een geweldig Oud & Nieuw!

wijnkoeler zelf maken

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Facebook