Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot voor de herfst en winter

21 september 2015 | door

Ik wilde een stamppotje maken met zoete aardappel en al gauw denk ik dan aan de combi met feta en munt, want die vind ik erg lekker, maar ook wel weer zomers. En de zomer, die is (helaas) nu echt voorbij. Tijd dus voor een herfstige zoete aardappelstamppot! Lekker met walnoten, geitenkaas, zongedroogde tomaatje en….

Laat ik nou van de week in het versschap van de supermarkt de eerste zakken boerenkool hebben gespot. Heb jij ze al zien liggen? Verse boerenkool is een echt winters kooltje en verkrijgbaar van ongeveer oktober tot maart. Ik gebruikte voor deze stamppot de Cavallo nero, ofwel de Palmkool. Het smaakt bitter als boerenkool, maar heeft meer temperament en is stugger van structuur. Eigenlijk een beetje te stug voor deze zoete aardappelstamppot. Dus ik raad je in dit geval aan om voor de gezellige gekrulde boerenkool van Hollandse bodem te gaan. De bittere smaak combineert lekker met de zoete aardappels en tomaatjes.

Zoete aardappelstamppot

Recept Zoete aardappelstamppot

Ingrediënten (4 personen)

1 kg zoete aardappels
250 gr boerenkool
10 zongedroogde tomaatjes
100 gr zachte geitenkaas
100 gr walnoten
1 ui
olijfolie
peper en zout

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken 4 cm. Kook ze in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Prik even met een vork en kijk of de aardappels zacht zijn. Giet af en houd een klein beetje kookvocht in de pan. Stamp de zoete aardappels fijn.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan of wok. Zet apart.

Snipper intussen een ui en fruit deze met olijfolie aan in de wok of de koekenpan. Voeg de boerenkool en wat peper en zout toe. Roerbak de boerenkool in 10 minuten beetgaar.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Roer de boerenkool, walnoten en zongedroogde tomaatjes door de zoete aardappel en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Brokkel als laatste stukjes zachte geitenkaas over de zoete aardappelstamppot.

Eet smakelijk!

Zoete aardappelstamppot

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer