Zeebaars in zoutkorst

3 juli 2013 | door

Afgelopen zondag organiseerde Jessie’s Cuisine een lunch op een bijzondere plek. Op het gras met uitzicht op het koren en de nieuw geplante aardappelplantjes, zorgden de lange tafel, de zon en lekker gerechten voor een ontspannen sfeer!

Als voorgerecht serveerden we een zeebaars in zoutkorst. De verse vis blijft sappig en subtiel van structuur doordat het gaart door middel van stoom onder de zoutkorst. Hieronder het recept voor dit heerlijke pure visgerecht.

IMG_1463 (640x424)

Zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen)
1 zeebaars van 700-800 gram
1 kilo grof zeezout
1 à 2 eiwitten, losgeklopt
kruiden – salie, rozemarijn en tijm
2 ons kersttomaatjes
basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de losgeklopte eiwitten toe aan het grove zeezout totdat het aanvoelt als nat zand, zodat het goed blijft plakken aan de vis. Meng de salie, rozemarijn en tijm en vul hiermee de schoongewassen zeebaars. Leg een bodem zeezout op de ovenschaal, leg de zeebaars hierop. Bedek de vis met de rest van het zout en zorg ervoor dat er geen stukken vrij blijven. Gaar de vis ± 25 minuten in de oven.

Presentatie
Het is leuk om de vis in het bijzijn van de tafelgenoten open te breken. Dit kun je doen met de botte kant van een groot mes. Verwijder het zout, leg de vis op een schoon bord en fileer. Eet de vis puur met wat olie en citroen en garneer met kerstomaatjes en basilicum.

Jessie’s tip
Je kunt de vis met zoutkorst vooraf koud klaarmaken zodat je het alleen in de oven hoeft te schuiven wanneer de gasten er zijn.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer