Tortilla uit de oven

Tortilla uit de oven

15 januari 2016 | door

Vandaag schotel ik jullie een lekkere portie comfort food voor. Tortilla is een soort van dikke omelet maar dan met lekker veel aardappel en groenten. In dit recept gebruik ik voorgekookte bakaardappeltjes uit de supermarkt en verse spinazie, maar je kunt natuurlijk ook gekookte aardappels gebruiken die je over hebt van de avond daarvoor en de spinazie vervangen door groenten die je toevallig nog hebt liggen. Denk aan paprika, courgette, broccoli, … Kortom, een tortilla leent zich bij uitstek voor het opmaken van left overs.

Tortilla garen in de koekenpan vind ik best tricky. Het in één geheel keren is echt een kunst op zich en het goed garen zonder dat de onderkant te bruin wordt is ook best lastig. Daarom doe ik hem in de oven. Dit werkt perfect! De tortilla stolt gelijkmatig en de onderkant wordt niet zwart.

Tortilla uit de oven

Recept Tortilla uit de oven

Ingrediënten

3 bosuitjes
100 gr spekreepjes
200 gr bakaardappeltjes of krieltjes
300 gr verse spinazie
10 zongedroogde tomaatjes
200 gr crème fraîche
4 eieren
150 gr geraspte oude kaas
2 el Italiaanse kruiden
olijfolie
peper en zout

Bereiding

Verhit de oven tot 160˚C.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en snijd de bosuitjes in ringen. Fruit de bosuitjes aan. Voeg de spekjes en de aardappelstukjes toe en roerbak tot de spekjes gaar zijn.

Voeg nu de spinazie (in delen) en fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en schep om tot de spinazie net geslonken is. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Roer met een garde de eieren, crème fraîche, geraspte oude kaas en Italiaanse kruiden in een kom.

Nu zijn er twee opties:

-) Voeg het aardappel-groentemengsel toe aan het crème fraîche-eimengsel. Vet een ovenschaal in. Giet het geheel in de ovenschaal en plaats de schaal in de oven.

Of

-) Giet het crème fraîche-eimengsel bij het aardappel-groentemengsel in de pan, schep even door en plaats de pan in de oven. Let op dit kan alleen met een vuurvaste pan die in de oven kan.

Gaar de tortilla ongeveer 20 minuten in de oven tot het ei gestold is.

Serveren

Lekker met een groene salade en wat brood uit de oven.

Tortilla uit de oven

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook