Andalusië

Tinto de Verano, sprankelende zomerwijn

24 juni 2015 | door

Afgelopen week ben ik verslingerd geraakt aan mijn nieuwe zomerliefde: Tinto de Verano. Dat ik van wijn houd, dat wist ik. Dat ik van zon houd, dat wist ik. En dat de Spanjaarden daar iets magisch voor hadden verzonnen…. Dat wist ik nog niet. Tinto de Verano, vertaald rode wijn van de zomer, is een heerlijke zomerwijn, die je koel drinkt en aanlengt met wat frisdrank en citroen. Serieus, Bourgogne uit Meursault is mijn lievelings en champagne en crémant zijn heerlijk maar deze zomer is Tinto de Verano mijn favoriet!

Het eerste glas dronken we in restaurant Mirador de Morayma in Grenada met uitzicht op het Alhambra en sindsdien bestelden we het elke dag. Verfrissend, smaakvol, licht en bruisend. Een heerlijke zomerliefde in een glas onder de volle Spaanse zon.

Iedere Spanjaard geeft zijn draai aan een Tinto de Verano, maar de basis is een glas met ijsklontjes, half gevuld met rode wijn en half met een frisdrank zoals Fanta Citroen, Sprite of Bitter lemon. De Spanjaarden gebruiken als frisdrank Gaseosa van het merk La Casera, maar een frisdrank met citroensmaak en weinig calorieën is ook prima. Je kunt het beste een simpele fruitige rode wijn gebruiken. Leuk met een schijfje citroen of sinaasappel!

tinto de verano

Recept Tinto de Verano

Ingrediënten

rode wijn
Fanta citroen zero, Sprite of Bitter lemon (liefst light)
ijsklontjes
schijfje citroen of sinaasappel

Longdrink glas of groot wijnglas

Bereiding

Doe de ijsklontjes in het glas.
Vul het glas voor de helft met rode wijn en voor de helft met frisdrank.

Serveer met een schijfje citroen of sinaasappel.

Serveertip

Veel vrienden op bezoek? Vul een grote kan met heerlijke tinto de verano!

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Facebook