Risotto met zalm, spinazie en doperwtjes

24 januari 2015 | door

Gisteren toen ik in de auto zat en naar links keek maakte mijn hart een vreugdesprongetje: ik zag narcissen! Daar word ik blij van want dat betekent dat het voorjaar er aan komt. En ook al stond ik vandaag de autoruiten te krabben, het voorjaar blijft in mijn gedachten.

Natuurlijk krijg ik dan gelijk zin in voorjaarsgerechten zoals deze risotto met zalm, spinazie en doperwten. In dit recept gebruik ik zowel verse als gerookte zalm. De verse zalm voor de zachte structuur en de gerookte voor die lekkere zoutige rokerige smaak die de risotto meer pit geeft. De verse zalm is het lekkerst wanneer je deze aan het einde van het kookproces rauw door de risotto roert. Zo gaart de zalm lichtjes en blijft hij lekker mals.

IMG_3515 (1024x681)

Recept

Ingrediënten (4 personen, hoofdgerecht)
300 gr risotto (arborio rijst)
2 sjalotten
250 gr verse zalmfilet
200 gr gerookte zalm
300 gr verse spinazie
200 gr diepvriesdoperwten
1 citroen
1 flinke scheut witte wijn
groentebouillon
100 gr roomkaas
100 gr Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout

IMG_3487 (1024x682)

Bereiding
Snipper de sjalotten en verhit olijfolie in een hoge pan zodat de bodem bedekt is. Fruit de sjalot op middelmatig vuur gedurende 5 minuten aan zonder dat de sjalot bruin wordt. Maak intussen de groentebouillon (ongeveer 1 tot 1,5 liter zal voldoende zijn). Doe de risottorijst erbij en roer om tot alle korrels glazig zijn. Blus de rijst af met witte wijn en laat verdampen. Schenk er nu een klein beetje bouillon bij tot de rijst net onder staat. Roer de rijst even los van de bodem. Schenk weer bouillon bij de rijst wanneer deze verdampt is en herhaal dit proces. Blijf bij je risotto.

Schenk intussen wat olijfolie in een grote koekenpan of een wok en laat de spinazie met wat zout en peper slinken op middelmatig vuur. Snijd de verse zalm en de gerookte zalm in blokjes.

Roer de rauwe en gerookte zalm samen met de spinazie en doperwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de risotto. De risotto is nu nog vrij nat. Laat het laatste beetje bouillon verdampen tot de rijstkorrel net gaar is. Proef!

Rasp de citroen en roer het sap, de rasp, roomkaas en Parmezaanse kaas als laatste door de risotto. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer