Pavlova Meringuerol met paaseitjes

Pavlova meringuerol met paaseitjes

12 april 2017 | door

Pasen is zo’n heerlijk feest, ik word er blij van. De gerechtjes zijn vrolijk en de smaken zijn fris. Bij Pasen denk je snel aan een paasontbijt of een brunch, maar een diner kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, deze Pavlova Meringuerol met paaseitjes kan altijd! Oké, hij is misschien wat zoet voor het ontbijt… Maar als toetje tijdens de paasbrunch of het diner of als gebak tijdens de koffie kan ie zeker. De meringue is zacht van binnen en crunchy van buiten. Dat in combinatie met de frisse lemon curd slagroom en de vrolijke versiering met paaseitjes, frambozen en bessen maakt het echt een feestje!

Tip voor het serveren. Vind je het leuk om de Pavlova meringerol in zijn geheel te serveren? Zorg er dan voor dan je hem direct na het oprollen op de juiste schaal legt.

Pavlova Meringuerol met paaseitjes

Meringue
4 eiwitten (liefst op kamertemperatuur)
250 gr suiker
1 tl vanille essence
1 tl witte wijnazijn

Vulling en garnering
300 ml slagroom
4 el lemon curd
1 bakje frambozen
handje blauwe bessen
paaseitjes naar keuze

Recept

Verwarm de oven tot 160˚C.

Maak een kom vetvrij met wat keukenpapier en citroensap of was het goed af met afwasmiddel. In een vetvrije kom klop je eiwitten het best.

Klop 4 eiwitten gedurende 2 minuten met de mixer. Doe nu voorzichtig de suiker, azijn en vanille essence erbij en blijf kloppen tot het eiwit zoals ze zeggen ‘stijve pieken’ vormt. Dit wil zeggen, wanneer je je mixer omhoog haalt, dan blijft er een punt staan in het geklopte eiwit.

leg een vel bakpapier van ongeveer 20*30 cm op een bakplaat en strijk het eiwit erover uit. Plaats de bakplaat in de oven en gaar het eiwit ongeveer 20 minuten. De bovenkant mag bruin zijn, de binnenkant zacht. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de lemon curd lobbig/bijna stijf. Besmeer de meringue met 3/4 van de slagroom en laat de buitenranden 2 cm vrij. Bestrooi met frambozen, blauwe bessen en paaseitjes.

Rol de meringue over de lengte op tot een mooie rol en bestrijk de bovenkant met de lemon curd slagroom en versier met frambozen, bessen en paaseitjes.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *