Mosselen met venkel en Noilly Prat

17 oktober 2014 | door

Tijd voor mosselen! Je raadt het al, nu R weer in de maand zit, kunnen we weer heerlijk aan de mosselen. Tenminste, de meesten dan, ik moet bekennen dat ik zelf niet zo’n mosselfan ben, maar dat mag de pret niet drukken. Afgelopen zondag stonden er twee grote mosselpannen op tafel. Een pan met mosselen à la française en een pan à l’italiano. Beide manieren waren heerlijk, en ja, ik kan er over mee praten want ik at het gewoon met een heerlijke vers gebakken rode mul.

In deze blog lees je het recept voor mosselen met venkel en Noilly Prat. De saus is superlekker en bijzonder verrassend. De venkelsmaak is aanwezig maar niet overheersend en trekt, zoals ik vernam, lekker in het mosselvlees.

Smakelijk, puur en snel!

IMG_0060 (1024x653)

Ingrediënten (2 personen)
2 kilo mosselen
1.5 dl droge witte wijn
1 dl Noilly Prat (versterkte witte wijn)
1 ui
1 venkel
3 bospenen
2 stengels bleekselderij
handje gedroogde Provençaalse kruiden
peper en zout

Bereiding
Spoel de mosselen schoon door ze een tijd in koud water te laten liggen. Spoel ze vervolgens onder stromend water en check of er verkeerde mosselen bij zitten.

Snipper de ui en snijd de venkel, bospeen en bleekselderij in kleine stukjes. Fruit de ui 5 minuten aan in een hoge (mossel)pan. Doe de overige gesneden groenten erbij en laat 10 minuten garen op middelmatig vuur. Schep af en toe om. Blus de groenten af met de witte wijn en de Noilly Prat en voeg de Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Laat kort doorkoken.

Doe vervolgens de mosselen in de pan en kook ze in 8 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip
Serveer met stokbrood en zelfgemaakte botersaus. Smelt hiervoor wat boter in de magnetron, voeg een theelepel Provençaalse kruiden, peper, zout en een scheut Noilly Prat toe. Lekker om je stokbrood in te dopen.

IMG_0066 (1024x683)

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Jessies Cuisine


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/jessiescom/domains/jessiescuisine.com/public_html/wp-content/themes/jc/footer.php on line 8

Nieuwsbrief

Volg ons ook op

© 2021 | alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | disclaimer