Gezouten boterkaramel

Gezouten boterkaramel

30 oktober 2015 | door

Vandaag deel ik een simpel receptje met jullie, een echt gerecht kun je het niet noemen. Maar deze gezouten boterkaramel is wel superlekker en kan net het verschil maken bij jouw dessert of op een stuk chocoladetaart of een brownie. Het verdient dus een plekje op het blog!

Het meest tricky onderdeel is de karamel maken van suiker en water. De truc is om het pannetje gewoon op het vuur te laten staan zonder er in te roeren. Op een gegeven moment zie je de suiker oplossen en de kleur veranderen in bruin. Hoe donkerder de kleur, hoe bitterder de karamel zal smaken. Blijf erbij want het kan ineens hard gaan en donkere verbrande karamel is niet lekker! (Donker)goudbruin is perfect!

Gezouten boterkaramel

Recept Gezouten boterkaramel

Ingrediënten

75 gr suiker
25 gr water
30 gr boter
50 gr slagroom
zeezout

Bereiding

Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot het een goudbruine kleur heeft. Doe vervolgens de slagroom en boter erbij en roer op zacht vuur door de karamel. Bestrooi met een paar draaien gemalen zeezout en roer nog even door.

Wanneer de boterkaramel afkoelt, zal hij minder vloeibaar worden. Wil je hem vloeibaar serveren en ergens over schenken? Warm de karamel dan even kort op in de magnetron of in een pannetje.

Serveer de boterkaramel met wat jij lekker vindt! Chocolade, taart, ijs, Chocolate Chip Cookie Dough van Ben & Jerry’s… Om maar wat te noemen 🙂

Enjoy!

Gezouten boterkaramel

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *