3x Verse vijgen met geitenkaas

28 juni 2015 | door

De vijgen in onze boom zijn rijp! De zomer is begonnen en de eerste van dit jaar heb ik net geplukt. Dit heerlijke fruit mag je niet laten hangen (of laten liggen bij de groenteboer). Hieronder vind je drie lekkere recepten met verse vijgen en geitenkaas. Gewoon omdat het zo’n lekkere combi is en echt bij de zomer past. Heb jij nog lekkere recepten met deze ingrediënten? Ik ben benieuwd!

Gevulde vijgen met geitenkaas en lavendel

gevulde vijgen met geitenkaas
Zien ze er niet schattig? Om op te vreten, toch? Ze zijn namelijk erg lekker:-). Lekker als hapje, maar ook voor bij de kaasplank of als klein voorgerecht.

Crostini met vijgen, geitenkaas en salami

crostini's met vijgen
Hier word je blij van. Gewoon een lekker knapperige crostini uit de oven met vijgen, geitenkaas en salami. Makkelijk vooraf te maken en alleen nog even in de oven plaatsen. Voor de vega variant laat je de salami weg. Zo heb je in één klap voor ieder wat lekkers.

Salade met geitenkaas en vijgen

Salade met geitenkaas en vijgen
Rucolasalade met geitenkaas en een extra bite door de combinatie met zoute pancetta, ham of uitgebakken spekjes. Het fruit karamelliseer je met wat olijfolie, suiker en azijn in de pan. Jammie! Klein op een schoteltje en heerlijk als hapje of iets groter en super als voorgerecht.

collage vijgen en geitenkaas

Like je me? Klik hier.

Volg mijn blog op Instagram (@JessiesCuisine) en Twitter.

Jessie

Foodie, chef en blogger met passie voor heerlijk eten en genieten.

Volg mij op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *